Warning: Creating default object from empty value in /www/htdocs/w00ea4b7/noblego.be/wp-content/themes/reportage/functions/admin-hooks.php on line 165

Romeo y Julieta sigaren

Romeo y Julieta sigaren

Romeo y Julieta sigaar doosDe populaire Romeo y Julieta sigaren werden vernoemd naar het toneelstuk van William Shakespeare uit het jaar 1595. Het verhaal was geliefd bij Torcedores; het werd zelfs tijdens het werk voorgelezen. De Romeo y Julieta sigaren zijn een van de oudste en meest bekendste sigaren uit Cuba.
Romeo y Julieta sigaren zijn ontstaan in het jaar 1875, in het jaar waarin tevens de merken Inocencio Alvarez en Mannin Garcia werden opgericht. In 1903 werd het merk opgekocht door Jose Pepin Rodriguez Fernandez, de eigenaar van de sigarenfabriek Cabañas in Havana. Doordat Jose Pepin Rodriguez Fernandez veel zakelijk inzicht had en veel door Europa en Amerika reisde werd zijn sigaar erg beroemd.

Marketing en traditie van Romeo y Julieta sigaren

Romeo y Julieta sigaarVoor die tijd werden er nogal moderne marketing strategieën ingezet om Romeo y Julieta sigaren te promoten. Voor een aanzienlijke periode werden de broemde Romeo y Julieta sigaren uitgedeeld bij het aan toeristen bij hun bezoek aan het balkon van Julia in Via Cappello Verona. Belangrijke personen kregen zelfs sigaren de met eigen naam erop. In totaal zijn er zo’n 2000 extra Romeo y Julieta sigaren op naam gemaakt.

De grootste liefhebber van dit soort sigaren was de Britse premier Winston Churchill. Hij gaf zijn voorkeur aan een lange sigaar met een lengte van 178 millimeter. Hij kwam er voor uit dat hij veel dronk, weinig sliep en de ene sigaar na de andere rookte. Hierdoor was hij volgens hem altijd tweehonderd procent in vorm. De gouden banden op de Romeo y Julieta sigaren dragen vandaag de dag zelfs zijn naam. Romeo y Julieta sigaren waren niet alleen geliefd bij de mannen; ook Nellie Tayloe Ross was een groot liefhebber.

Geuren, smaken en vitolas

Een uniek mengsel van tabak zorgt ervoor dat de sigaren van Romeo y Julieta een eigen karakter vormen. De middelzware sigaar heeft een typische Romeo y Julieta smaak die bestaat uit noten, houttonen en bloemen kruiden. Wat bijzonder is, is dat geen een van de genoemde smaken de boventoon voert.