Warning: Creating default object from empty value in /www/htdocs/w00ea4b7/noblego.be/wp-content/themes/reportage/functions/admin-hooks.php on line 165

Partagas sigaren

De klasse van Partagas sigaren

Partagas lusitaniasDe sigaren van Partagas zijn regelrechte klassiekers uit het assortiment van Habanos S.A., de nationale tabaksorganisatie van Cuba. Met haar oprichting in 1845 behoort het tot de oudste merken ter wereld. De oprichter van Partagas was een man met een adellijke titel; Don Jaime Partagas. De geboren Catalaan emigreerde naar Cuba en begon in 1827 zijn eerste kleine tabaksfabriek, samen met een zakenman. Achttien jaar later begon hij helemaal voor zichzelf en richtte zodoende de Real Fábricas de Tabaco Partagas (Koninklijke tabaksfabriek Partagas) op. De adellijke titel voor zijn bedrijf en zichzelf verkreeg Don Jaime door de vele koninklijke en aristocratische klanten uit Europa en Azië, die erg onder de indruk waren van de Partagas sigaren.

De Partagas plantages

Don Jaime Partagas was een gedreven ondernemer. Zo kocht hij de beste tabaksplantages van het Cubaanse eiland in de Vuelta Abajo, om zelf de eerste keus te hebben bij de selectie van de tabak. Daarnaast experimenteerde hij met vele methoden van het fermentatieproces, om dit zo goed mogelijk te optimaliseren. Ten slotte stond hij bekend als de eerste sigaarfabrikant die iemand inhuurde om voor te lezen op de werkvloer. Op deze manier hadden de sigaar rollers extra plezier tijdens het werk, wat zich uitte in de kwaliteit van de Partagas sigaren. Zijn gedrevenheid kwam Don Jaime Partagas echter duur te staan. Volgens geruchten is hij in 1861 vermoord tijdens een bezoek aan zijn eigen plantages in de Vuelta Abajo. Zijn dood was een schok voor zijn medewerkers en de sigaarindustrie, en tot op de dag van vandaag is het nog steeds onduidelijk wat er precies gebeurd is.

Stijgende lijn

Partagas mini 10Ondanks de dood van Don Jaime bleven de Partagas sigaren gewoon geproduceerd worden. Het bedrijf wisselde weliswaar diverse malen van eigenaar maar dat stond het toenemende succes niet in de weg. In 1958 was Partagas goed voor een kwart van de Cubaanse sigaarexport, en in de jaren ’90 verkocht het maar liefst 10 miljoen sigaren wereldwijd. Samen met Montecristo behoort Partagas daarmee tot de grootste sigaarproducenten van de Cuba. De originele fabriek in Havana is nog steeds verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de productie van de populaire sigaar. De fabriek is dan ook een zeer populaire attractie onder toeristen.

Partagas sigaren op Noblego.be

Op Noblego.be vindt u een uitgebreid aanbod aan de beste Partagas sigaren. Neem de Partagas Lusitanias, een van de beste sigaren uit Cuba. Qua aroma een typische Cubaan, die door zijn medium sterkte ook een uitstekende keus is voor de beginnende liefhebber. Met een rooktijd van ruim twee uur is dit een sigaar waar je uitgebreid van kunt genieten. Andere aanraders van Partagas sigaren in ons assortiment: de Presidentes, de Mini Edicion Limitada en natuurlijk de 8-9-8.