Warning: Creating default object from empty value in /www/htdocs/w00ea4b7/noblego.be/wp-content/themes/reportage/functions/admin-hooks.php on line 165

Montecristo sigaren

De karakteristieke Montecristo sigaren op Noblego.be

Montecristo no 4Met haar rijke historie en reputatie behoren de Montecristo sigaren tot de beste ter wereld. Ze vormen de maatstaf waaraan andere sigaren beoordeeld worden. Daarnaast maakt het merk officieel deel uit van Habanos SA, de promotietak van de nationale Cubaanse tabaksorganisatie Cubatabaco. De verkoop van Montecristo beslaat maar liefst een kwart van de totale verkoop van Habanos SA, waarmee het direct de populairste sigaar ter wereld is. Met Montecristo sigaren haal je dus gegarandeerd kwaliteit in huis!

De graaf van Montecristo

In de zomer van 1935 kocht Alonso Menéndez een sigarenfabriek die op dat moment het popuplaire merk Particulares en het minder bekende Byron produceerde. Al snel besloot hij de productie van de fabriek voort te zetten onder de naam Montecristo. De inspiratie voor deze merknaam kwam van het boek ‘De graaf van Monte Cristo’ van Alexandre Dumas. Menéndez merkte dat het boek zeer populair was onder de ‘torcedores’, de sigaarmakers die op dat moment in de fabriek werkten. Het boek werd zelfs gelezen tijden het werk! De keuze om de sigaren de naam Montecristo mee te geven was daarom niet meer dan logisch. Het beroemde Montecristo logo, de Franse lelie omringd door een driehoek van schermzwaarden, werd ontworpen door John Hunter Morris en Elkan Co. Ltd., de Britse distributeur van het merk.

Cubaanse tabak

Zo goed als alle Montecristo sigaren zijn ‘Long Fillers’. In plaats van verknipte korte stukjes tabak worden er dus lange opgerolde tabaksbladeren in de sigaren verwerkt. De verwerkte tabak komt uit de beste tabaksstreek van Cuba; de Vuelta Abajo in het zuid-westen van het eiland. De omstandigheden voor het groeien van tabak zijn hier ongelooflijk gunstig. De bodem, waardoor een aantal ondergrondse waterstromen lopen, is zeer vruchtbaar. Om die reden is het mogelijk om hier alle soorten, en bovendien de hoogste kwaliteit tabaksbladeren te groeien.

Immens populair

Montecristo sigarenNiet alleen is Montecristo het populairste sigaarmerk ter wereld, het levert ook nog eens de meest populaire individuele sigaar; de Montecristo No. 4. Volgens velen is dit de ideale sigaar voor degenen die voor het eerst een Cubaanse sigaar willen proberen. Bovendien was het de favoriete sigaar van de Argentijnse revolutionair Ernesto “Che” Guevara. De No. 4 heeft een rooktijd van tussen de 30 en 60 minuten en wordt gekarakteriseerd door een subtiele, maar toch pittige chocolade- en koffie tint. De No.2, ook een klassieker van Montecristo, is niet zo populair als de No. 4., maar wordt door kenners wel gezien als de maatstaf waar alle andere sigaren aan moeten voldoen. Uiteraard zijn zowel de No. 2 als No. 4, samen met vele andere Montecristo sigaren, te verkrijgen op Noblego.be.