Warning: Creating default object from empty value in /www/htdocs/w00ea4b7/noblego.be/wp-content/themes/reportage/functions/admin-hooks.php on line 165

Dunhill sigaren: historische tabak

dunhill_aged_cigars_valverdesAlfred Dunhill is de geestelijke vader van de Dunhill sigaren. Al vroeg in zijn leven verloor hij zijn hart aan de sigaren en tabak. Daarom opende hij in 1907 zijn eerste tabakswinkel, aan de Duke Street in Londen. De sigaarfanaat had in deze tijd een geweldig netwerk in de sigaar industrie opgebouwd. Hierdoor was het voor hem mogelijk om zeldzame en dus moeilijk te verkrijgen sigaarmerken te verkopen. Geen wonder dat de Britse koning George VI en de voormalig premier Winston Churchill kind aan huis waren in zijn winkel. Ondertussen was Dunhill haar eigen succesvolle Selección Suprema sigarenlijn begonnen. De sigarenproductie werd in 1967 een zelfstandige tak en werd vervolgens bijzonder succesvol. Zo succesvol dat er diverse malen een overname plaats heeft gevonden. Op dit moment is het merk eigendom van British American Tabacco.

De beste ingrediënten van over de hele wereld

dunhill_reserva_especial_2003Sommige sigaarmerken zweren bij het gebruik van tabak uit slechts een regio. Anderen blijven altijd zoeken naar de beste ingrediënten van over de hele wereld. Dunhill behoort tot de laatste groep. Zo begon het merk de zoektocht in Cuba, maar breidde het al snel uit naar landen als Honduras en de Dominikaanse Republiek. Ondertussen worden de Dunhill sigaren vervaardigd door Torano sigaren, dat zowel in Honduras als de Dominikaanse Republiek gevestigd is. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de beste tabaksbladeren uit Nicaragua en de fijnste tabak van Cubaanse oorsprong, Piloto Cubano.

Divers aanbod aan Dunhill sigaren bij Noblego.be

dunhill_signed_range_robustoDe diversiteit van Dunhill sigaren uit zich niet alleen in het gebruik van de verschillende ingrediënten, maar ook in de types en series die het merk heeft uitgebracht. De verschillende series bieden een breed scala aan interessante smaken en aroma’s. Twee series steken er met kop en schouders bovenuit; de Dunhill Aged serie en de Dunhill signed sigaren. De Aged serie is extra bijzonder omdat er elk jaar een beperkte oplage van geproduceerd wordt. Speciaal voor deze serie wordt de beste tabak geselecteerd en wordt het bovendien extra lang gerijpt. Net als met wijn worden deze Dunhill sigaren dus beter naarmate ze ouder worden. De Dunhill sigaren van de Signed serie zijn een uitstekend voorbeeld van de diversiteit aan ingrediënten die het merk gebruikt bij de vervaardiging. Ze bevatten een mix van Nicaraguaanse tabak, Dominikaanse tabaksbladeren en een omblad uit Kameroen!