Warning: Creating default object from empty value in /www/htdocs/w00ea4b7/noblego.be/wp-content/themes/reportage/functions/admin-hooks.php on line 165

Don Pepin Garcia: een sigarenman in hart en nieren

don_pepin_garcia_series_jj_selectosDon Pepin Garcia is een sigarenman in hart en nieren. Geboren in Cuba was hij al op 11 jarige leeftijd voor het eerst werkzaam in de tabaksindustrie. Een logische stap, aangezien hij geboren is in een familie die al actief was in de tabak. Zijn eerste baantje was dan ook in de sigarenfabriek van zijn oom in de stad Baez, in de provincie Villa Clara. Hier begon hij in 1961. Enkele jaren later besloot hij de overstap te maken naar Felix Rodriguez, een andere sigarenfabriek in Baez. Hier werkte hij maar liefst 38 jaar. In deze tijd heeft Don Pepin Garcia zich ontwikkeld tot meester ‘roller’ en ‘blender’. Na hier maar liefst 38 jaar lang gewerkt te hebben besloot hij in 2001 om naar Nicaragua te verhuizen. Hier bekokstoofde hij zijn eerste plannen voor zijn Don Pepin Garcia sigaren. Niet veel later zou hij deze dan ook voor het eerst fabriceren. In 2002 stichtte hij de El Rey de los Habanos fabriek, waar Don Pepin Garcia vandaag de dag nog steeds zijn beroemde sigaren produceert.

De snelle groei van de Don Pepin Garcia sigaren

don_pepin_black_edicion_2001Sinds de oprichting van de fabriek heeft Don Pepin Garcia zich in korte tijd gevestigd als grote naam onder de sigaarmakers. Door zijn ervaring in het rollen van sigaren voor merken als Cohiba, Partagas en Montecristo heeft hij een ongekende reputatie opgebouwd. Het doel van Don Pepin Garcia was om een sigaar te maken in de stijl van een Cubaan, zonder daarbij Cubaanse tabak te gebruiken. Hiervoor gebruikt hij tabak uit Nicaragua, een soort die volgens Garica het dichtste in de buurt komt bij die van de Cubaanse sigaar. Dit bleek een succesformule, want Don Pepin Garcia sigaren zijn een must voor elke sigaarliefhebber.

Een mooie reeks voor de echte liefhebber

don_pepin_blue_edicion_toros_gordosDe sigaren van Don Pepin Garcia worden in reeksen uitgebracht. Zo is er het blauwe label, de eerste reeks die ooit geïntroduceerd is door het merk. De serie is een aanrader voor de ervaren sigaarrokers die voor een volle smaak gaan. Het dekblad heeft een kaneelachtige kleur en is afkomstig van de Nicaraguaanse Corojo Oscuro tabaksplant. Het witte label, de tweede serie, staat ook wel bekend als de JJ serie. Deze reeks is medium tot krachtig van smaak. Zowel de binnen- als buitenkant van deze sigaarreeks is volledig opgebouwd uit Nicaraguaanse ingredienten. Ten slotte biedt Don Pepin Garcia de sigaren uit het zwarte label. Deze versterkte het assortiment in 2006. Ook de smaak van dit label is vrij krachtig en wordt vergezeld door subtiele aroma’s van noten, cacao, hout en aarde. Al deze Don Pepin Garcia sigaren en meer zijn te verkrijgen op Noblego.be!