Warning: Creating default object from empty value in /www/htdocs/w00ea4b7/noblego.be/wp-content/themes/reportage/functions/admin-hooks.php on line 165

Bolivar sigaren

Bolívar sigaar: beste kwaliteit uit Havana

Bolivar sigaar logoBolívar, het merk werd in het begin van de twintigste eeuw op de markt gebracht. Het merk geeft een herinnering aan het jaar 1830 waarin Simón Jose Antonio de la Santisimia Trinidad Bolívar Palacios y Blanco, afgekort Simón Bolívar de onafhankelijkheidsstrijder kwam te overlijden. Hij kwam in Colombia te overlijden, tot de dag van vandaag wordt dit elk jaar gevierd in vele Zuid-Amerikaanse landen. Simón Bolívar werd ook wel El Libertador genoemd, vertaald de bevrijder. Dit omdat hij de leider was van de onafhankelijkheidsgroepering in Zuid-Amerika. Ruim zestien jaar kwam de bevolking in opstand tegen de Spaanse kolonie in de Latijns-Amerikaanse landen zoals Venezuela, Colombia, Panama, Ecuador en Bolivia. Dit gebeurde vanaf het jaar 1809 tot en met 1825. Hoewel de revolutie in Cuba pas veel later plaats vond, werd toch Bolívar’s hoofd voor deze Cubaanse sigaren merk gebruikt.

Bolívar – De Cubaanse schat

Bolivar sigaarHet merk Bolívar is ontstaan in Cuba, in het jaar 1902 werd dit gemaakt door het bedrijf Jose F. Rocha, hierna werd het merk aangezien tot een extreem hoogstaand merk. De Bolívar kenmerkt een sterk karakter en is het meest aromatisch onder de Habanos. Het mengsel van de tabak is geoogst in de regio Vuelta Abajo, vandaar de populariteit ook. Door de sterke ontwikkeling van de aroma’s die gebruikt worden voor de Bolívar roken meestal alleen ervaren kenners deze sigaren. Voordat u deze soort sigaren kunt roken, worden eerst de mildere Cubaanse sigaren aangeraden.
De sigaren van Bolívar met een typisch donker dekblad worden gemaakt in de fabriek Partagas. De fabriek La Corona, waar deze sigaar eerder werd geproduceerd tot 2003 moest de deuren sluiten. Sindsien heeft Partagas de productie overgenomen, waar bijna alle formaten van Bolívar geproduceerd worden.

Bolívar sigaren te koop bij Noblego.be

Habanos Tubo Robusto SelectionEen bijzonder aanrader in ons assortiment is de Habanos Selección Robusto Tubos. Dit is een selectie van vier verschillende sigaren van diverse merken. Naast de sigaren Montecristo Open Master en Romeo y Julieta Short Churchill is ook Bolívar Royal Coronas in dit pakket opgenomen.
Alle sigaren uit het pakket zijn afkomstig uit Cuba maar beschikken over diverse smaken. De Monte Cristo is bijvoorbeeld een van de mildste sigaren en de Partagas is een van de sterke sigaren soorten. In het jaar 2007 werd de Bolívar Royal Coronas uigeroepen tot de ”Cigar Aficionado” sigaar. Deze heeft een aardse smaak die af wordt gemaakt door een vleugje citrus.