Warning: Creating default object from empty value in /www/htdocs/w00ea4b7/noblego.be/wp-content/themes/reportage/functions/admin-hooks.php on line 165

Ashton sigaren

Ashton sigaren: een premium merk geproduceerd in de Dominikaanse Republiek

Ashton vsg wizardAshton is de liefdesbaby van de Amerikaan Robert Levin. Hij kwam met het plan om Ashton te beginnen nadat hij al jaren aktief was geweest in de tabaksindustrie. Hij begon zijn loopbaan in de tabak bij een klein sigaarwinkeltje in Philadelphia. Daarna groeide hij door tot importeur en leverancier van sigaren en werd hij tevens een echte ‘connoisseur’, een fijnproever en kenner op het gebied van sigaren en tabak. Sigaren waren Levins lust en zijn leven. Daarom richtte hij Ashton op in 1985. In zijn loopbaan had de oprichter geweldige contacten opgebouwd die hij kon inzetten bij het produceren en verspreiden van zijn Ashton sigaren. Onder de belangrijkste partners bevindt zich de befaamde Fuente familie, die met hun uitmuntende expertise zorg dragen voor de vervaardiging van de sigaren.

Bekijk hier een exclusieve video met oprichter Robert Levin, waarin hij meer verteld over de Ashton sigaren:

De beste ingrediënten

Ashton aged maduroVoor de productie van de premium Ashton sigaren worden de beste ingrediënten uit de Dominikaanse Republiek gebruikt. De Fuente familie is verantwoordelijk voor het beste tabaksblad en de tabaksvulling voor de Ashton sigaren, die een unieke complexe, maar toch uitgebalanceerde smaak hebben. Het onderscheidende karakter van de sigaren zit hem vooral in de olie-achtige en zijdezachte aroma’s. In totaal heeft Ashton zes smaakprofielen voor haar sigaren, die variëren van mild naar zeer sterk. Sinds een aantal jaar wordt een deel van de Ashton sigaren ook in Nicaracua vervaardigt. Dit doet het sigarenmerk in samenwerking met de Garcia familie. Hieruit zijn de unieke ‘La Roma del Caribe’ en ‘Paradiso’ sigaren voortgekomen. Beide sigaartypes zijn enorm geliefd onder de aficionados!

Verschillende soorten

Ashton esg estate sun grown 21 year salute 10Door de zes verschillende smaakprofielen heeft Ashton een zeer breed aanbod aan premium sigaren. De meest bijzondere en tevens meest succesvolle Ashton sigaar is misschien wel de VSG. Dit juweeltje kwam in 1999 op de markt en was meteen geliefd onder de kenners. De volle smaak van de VSG was, en is nog steeds, toonaangevend. De sigaar werd dan ook hoog gewaardeerd door verschillende gerenommeerde sigaarmagazines, waaronder Cigar Insider. In 2003 bracht Ashton de Heritage Puro Sol op de markt. Ook deze sigaren werd direct positief beoordeeld door Cigar Insider. De Heritage Puro Sol combineert de door de Fuente familie vervaardigde tabak met het Kameroense dekblad van de Meerapfels familie, een unieke combinatie! Om haar 20e jubileum te vieren introduceerde het sigaarmerk de Estate Sun Gown (ESG). Deze ‘limited edition’ Ashton sigaar is door Carlos Fuente jr. speciaal bereid met exclusieve ingrediënten van Cheateau de la Fuente, de boerderij van de Fuente familie. Al deze Ashton sigaren en meer zijn te verkrijgen in de webshop van Noblego.be!