Warning: Creating default object from empty value in /www/htdocs/w00ea4b7/noblego.be/wp-content/themes/reportage/functions/admin-hooks.php on line 165

Exclusieve Arturo Fuente sigaren

arturo fuente sigaren boxDe sigaren van het Arturo Fuente werden meer dan 100 jaar met de hand gemaakt. Hoewel het familiebedrijf meerdere tegenslagen heeft gehad, is het merk Arturo Fuente toch een van de bekendeste merken geworden onder de luxueuze sigaren. De meeste Arturo Fuente sigaren zijn longfillers, toch kunnen de sigaren enorm van elkaar verschillen. Dit komt doordat het merk gebruik maakt van verschillende tabassoorten. Desondanks hebben de sigaren een zoete en milde smaak. De sterke aroma van deze sigaren uit de Dominicaanse Republiek laten de kruidige smaak naar voren komen.

Geschiedenis van het bedrijf

De Cubaanse Arturo Fuente richtte in het jaar 1912 het bedrijf A. Fuente & Co. op in West Tampa. Destijds was hij 24 jaar oud en importeerde de tabak uit Cuba, waar hij de sigaren van maakte. Het bedrijf groeide al snel en had in 1924 al ongeveer 500 werknemers die de sigaren met de hand rolden. In hetzelfde jaar brak er een grote brand uit in het bedrijf waardoor het hele gebouw afgebrand was. Ook was er niks meer over van de tabakvoorraden.

arturo fuente sigaar

Ongeveer 22 jaar later begon Arturo Fuente weer de draad op te pakken, opnieuw zorgde hij voor een sigarenfabriek. Dit keer begon hij slechts met een paar tafels in zijn eigen garage, waar hij met zijn familie wilde bouwen aan een nieuw fabriek. Arturo Fuente en zijn vrouw rolden de hele dag sigaren, daarnaast hielpen zijn zonen naast school ook een handje mee in het bedrijf. Al snel merkte hij dat dit niet voldoende was, daarom werd de familie ondersteund door Torcedores.

arturo fuente sigaren

In de jaren ’50 begon het bedrijf met het verkopen van sigaren in Tampa, veel winst maakte Arturo Fuente echter niet. In het jaar 1958 verkocht Arturo Fuente daarom zijn bedrijf voor slechts $1 aan zijn zoon. In 1962 maakte de zoon van Arturo Fuente, Carlos Fuente contacten in Nicaragua. Al snel begon de productie in Esteli Valley te lopen. Voor de tweede keer brak er een brand uit in de fabriek van Fuente. Het bedrijf moest de deuren voor de derde keer heropenen. Dit keer werd er een nieuw fabriek gebouwd in Santiago in de Dominicaanse Republiek, het bedrijf houdt zich nog steeds staande. Arturo Fuente produceerd tegenwoordig eigen tabak, het bedrijf produceerd meer dan 30 miljoen sigaren per jaar die nog steeds met de hand worden gerold.

Arturo Fuente bij Noblego.be

De verfijnde sigaren van Arturo Fuente ontbreken natuurlijk niet bij Noblego. Bij ons kunt u bijvoorbeeld de koninklijke Arturo Fuente Chateau Fuente King T Tubo met een indrukwekkende formaat en kruidige aroma bestellen. Ook de kleinere formaten zijn eenvoudig te bestellen bij Noblego. De sigarenboxen zijn allemaal ontworpen door Fuente zodat de sigaren vers blijven en u plezier en genot kunnen bieden.